Την ακύρωση της περιβαλλοντικής άδειας των λιγνιτικών μονάδων Μελίτη Ι και ΙΙ αποφάσισε με απόφασή του το Συμβούλιο της Επικρατείας.

© Andrea Bonetti / WWF Ελλάς

Μετά την ακύρωση των περιβαλλοντικών όρων των δυο λιγνιτικών μονάδων της Μεγαλόπολης το 2019, το Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, με νέα απόφασή του που εκδόθηκε πολύ πρόσφατα  μετά από αίτηση των περιβαλλοντικών οργανώσεων  WWF Ελλάς, Greenpeace Ελλάς και ClientEarth, έκρινε παράνομους και τους περιβαλλοντικούς όρους  δυο ακόμη λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, αυτή τη φορά στη Φλώρινα, μιας υφιστάμενης (Μελίτη Ι ) και μιας υπό κατασκευή (Μελίτη ΙΙ).  Η ακυρωθείσα απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος είχε εκδοθεί το έτος 2018 και επέτρεπε τόσο τη συνέχιση λειτουργίας της υφιστάμενης μονάδας (Μελίτη Ι) ως το 2028 όσο και την κατασκευή και λειτουργία της νέας μονάδας (Μελίτη ΙΙ), με βάση Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που χρονολογείτο από το έτος 1996.

Η μάχη για αναχαίτιση της κλιματικής κρίσης δεν αφήνει κανένα περιθώριο για συνέχιση της εξάρτησης από τον ξεπερασμένο και βαριά ρυπογόνο λιγνίτη.  

ΕΚΤΑΚΤΟ

Μπες τώρα στη μάχη ενάντια στη κλιματική κρίση

Καθώς η κλιματική κρίση κλιμακώνεται εμείς δεν μένουμε σιωπηλοί.

Από το 1991 αγωνιζόμαστε ενάντια στις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές προκλήσεις, μαχόμαστε κατά της απώλειας της άγριας ζωής, των δασικών πυρκαγιών και της υπεραλίευσης, ξεσκεπάζουμε την κακή νομοθεσία και τα περιβαλλοντικά εγκλήματα και κάνουμε νομικές παρεμβάσεις, σχεδιάζουμε λύσεις μακριά από τις ρυπογόνες πρακτικές των ορυκτών καυσίμων και αλλάζουμε συνειδήσει πολιτών και κυβερνήσεων. Πιστεύουμε πως είμαστε η γενιά που μπορεί να χτίσει το μέλλον της ανθρωπότητας διαφορετικά και για να συνεχίσουμε να μαχόμαστε για όλα όσα εκπροσωπούμε χρειαζόμαστε την οικονομική σου υποστήριξη περισσότερο από ποτέ. 

Ακόμα και η πιο μικρή δωρεά είναι αρκετή για να συμβάλει στη πιο μεγάλη αλλαγή!

Υποστήριξε

Μοιράσου το με φίλους