Όχι έναν, αλλά… 2,8 πλανήτες Γη χρειάζονται οι σύγχρονοι άνθρωποι για να καλύψουν τις ανάγκες τους σε φυσικούς πόρους. 

Η 10η Μαΐου σηματοδοτεί την ημέρα κατά την οποία η ανθρωπότητα θα εξαντλούσε όλους τους φυσικούς πόρους που η Γη μάς διαθέτει για έναν ολόκληρο χρόνο, εάν κατανάλωνε στον ρυθμό που καταναλώνουν οι πολίτες των χωρών της ΕΕ. Αυτό προκύπτει από τη νέα ανακοίνωση που δίνει σήμερα στη δημοσιότητα το παγκόσμιο δίκτυο WWF και το δίκτυο Global Footprint Network, η οποία υπενθυμίζει ότι η ανθρώπινη κοινωνία μπορεί και επιβιώνει χάρη σε όσα απλόχερα της προσφέρει η φύση, όπως τροφή, φυτικές ίνες, ξυλεία και έδαφος.

Παρόλα αυτά, εάν όλοι οι άνθρωποι ακολουθούσαν τον μη βιώσιμο τρόπο ζωής των κατοίκων της ΕΕ, η ανθρωπότητα θα είχε ήδη καταναλώσει το σύνολο των παγκόσμιων φυσικών πόρων που μπορούν να ανανεωθούν με φυσικό τρόπο. Το γεγονός αυτό συνεπάγεται ότι εξαιτίας του κατά βάση, μη υπεύθυνου τρόπου ζωής και της αλόγιστης κατανάλωσης των αγαθών από τους σύγχρονους ανθρώπους, απαιτούνται 2,8 πλανήτες Γη για να καλυφθούν οι ανάγκες τους σε φυσικούς πόρους.

ΕΚΤΑΚΤΟ

Μπες τώρα στη μάχη ενάντια στη κλιματική κρίση

Καθώς η κλιματική κρίση κλιμακώνεται εμείς δεν μένουμε σιωπηλοί.

Από το 1991 αγωνιζόμαστε ενάντια στις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές προκλήσεις, μαχόμαστε κατά της απώλειας της άγριας ζωής, των δασικών πυρκαγιών και της υπεραλίευσης, ξεσκεπάζουμε την κακή νομοθεσία και τα περιβαλλοντικά εγκλήματα και κάνουμε νομικές παρεμβάσεις, σχεδιάζουμε λύσεις μακριά από τις ρυπογόνες πρακτικές των ορυκτών καυσίμων και αλλάζουμε συνειδήσει πολιτών και κυβερνήσεων. Πιστεύουμε πως είμαστε η γενιά που μπορεί να χτίσει το μέλλον της ανθρωπότητας διαφορετικά και για να συνεχίσουμε να μαχόμαστε για όλα όσα εκπροσωπούμε χρειαζόμαστε την οικονομική σου υποστήριξη περισσότερο από ποτέ. 

Ακόμα και η πιο μικρή δωρεά είναι αρκετή για να συμβάλει στη πιο μεγάλη αλλαγή!

Υποστήριξε

Μοιράσου το με φίλους