Τις αντιρρήσεις και προτάσεις για τις σχετικές με την παράκτια και παρόχθια ζώνη διατάξεις του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών παρουσίασαν οι εκπρόσωποι του WWF Ελλάς Θεοδότα Νάντσου και Γιώργος Χασιώτης σε σημερινή ακρόαση φορέων από τη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις απαράδεκτες διατάξεις περί αυθαιρέτων έργων και κατασκευών και συγκεκριμένα στα άρθρα 28 και 34, τα οποία εμπεριέχουν ρυθμίσεις τακτοποίησης ορισμένων παράνομων έργων στην παράκτια και παρόχθια ζώνη και καθιστούν το νομοσχέδιο επιβαρυντικό για το περιβάλλον.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης της επιτροπής, οι εκπρόσωποι του WWF Ελλάς συναντήθηκαν με την υφυπουργό Κατερίνα Παπανάτσιου, τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας Θανάση Δημάκη, τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Μαντά και νομικούς. Στη συνάντηση αυτή το WWF Ελλάς πρότεινε συγκεκριμένες αλλαγές επί του νομοσχεδίου, βάσει των οποίων δεν θα αφήνεται κανένα περιθώριο για νομιμοποίηση αυθαιρεσιών και εξέφρασε για ακόμη μια φορά τη θέση του ότι πρέπει να αλλάξουν θεμελιωδώς οι διατάξεις των παραπάνω άρθρων.

ΕΚΤΑΚΤΟ

Μπες τώρα στη μάχη ενάντια στη κλιματική κρίση

Καθώς η κλιματική κρίση κλιμακώνεται εμείς δεν μένουμε σιωπηλοί.

Από το 1991 αγωνιζόμαστε ενάντια στις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές προκλήσεις, μαχόμαστε κατά της απώλειας της άγριας ζωής, των δασικών πυρκαγιών και της υπεραλίευσης, ξεσκεπάζουμε την κακή νομοθεσία και τα περιβαλλοντικά εγκλήματα και κάνουμε νομικές παρεμβάσεις, σχεδιάζουμε λύσεις μακριά από τις ρυπογόνες πρακτικές των ορυκτών καυσίμων και αλλάζουμε συνειδήσει πολιτών και κυβερνήσεων. Πιστεύουμε πως είμαστε η γενιά που μπορεί να χτίσει το μέλλον της ανθρωπότητας διαφορετικά και για να συνεχίσουμε να μαχόμαστε για όλα όσα εκπροσωπούμε χρειαζόμαστε την οικονομική σου υποστήριξη περισσότερο από ποτέ. 

Ακόμα και η πιο μικρή δωρεά είναι αρκετή για να συμβάλει στη πιο μεγάλη αλλαγή!

Υποστήριξε

Μοιράσου το με φίλους