Το ευρωπαϊκό δίκτυο του WWF  μαζί με 9 περιβαλλοντικές οργανώσεις της συμμαχίας των Green 10* καλούν πολιτικές ομάδες και υποψηφίους να θέσουν την περιβαλλοντική προστασία και την ευημερία των ανθρώπων στην καρδιά των προεκλογικών τους εκστρατειών για την ανάδειξη της νέας σύνθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η συμμαχία των Green 10 έχει ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2018 εκδώσει πολιτική διακήρυξη για τις ευρωεκλογές του Μαΐου 2019, θέτοντας προτεραιότητες που πολιτικές ομάδες, υποψήφιοι και ευρωπαίοι ηγέτες θα έπρεπε να προωθήσουν στις εκλογικές τους εκστρατείες. Η νέα σύνθεση της ευρωβουλής, όπως αυτή θα αναδειχθεί από τις φετινές εκλογές, θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις μεγαλύτερες ίσως προκλήσεις στην ιστορία της ενωμένης Ευρώπης, ενώ οι αποφάσεις της θα καθορίσουν το μέλλον του πλανήτη μας στο σύνολο του.

Οι πρόσφατες εκθέσεις της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC) για τον 1,5ο C και του WWF “Ζωντανός πλανήτης 2018” δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνείας. Έχουμε μόλις 12 χρόνια να περιορίσουμε τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και να αναστρέψουμε την απώλεια της βιοποικιλότητας. Οι ευρωβουλευτές που θα εκλεγούν την 26η  Μαΐου πρέπει να αναλάβουν πολιτικές και νομοθετικές πρωτοβουλίες που μπορούν έγκαιρα να αναστρέψουν την καταστροφική αυτή πορεία μας. Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, η απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και η δημιουργία των προϋποθέσεων για πραγματικά ζωντανές ευρωπαϊκές οικονομίες δεν είναι πλέον επιλογή, αλλά ανάγκη.

Πέρα από τις προκλήσεις το ίδιο μεγάλες είναι και οι ευθύνες, τόσο των υποψηφίων, όσο και των ψηφοφόρων. Στο πλαίσιο αυτό, το WWF Ελλάς καλεί ψηφοφόρους, πολιτικές ομάδες, υποψήφιους και αρχηγούς κομμάτων να δεσμευτούν και να θέσουν ως προτεραιότητα τη δημιουργία μιας πιο δημοκρατικής και συμμετοχικής Ευρωπαϊκής Ένωσης που θέτει ως προτεραιότητα τον άνθρωπο και τον πλανήτη.

Διαβάστε εδώ το πλήρες κείμενο της Διακήρυξης των «πράσινων 10» για τις εκλογές του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου 2019.

* Τη συμμαχία «Πράσινοι 10» (Green 10) απαρτίζουν 10 από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές οργανώσεις της Ευρώπης εκπροσωπώντας εκατομμύρια ευρωπαίους πολίτες.

ΕΚΤΑΚΤΟ

Μπες τώρα στη μάχη ενάντια στη κλιματική κρίση

Καθώς η κλιματική κρίση κλιμακώνεται εμείς δεν μένουμε σιωπηλοί.

Από το 1991 αγωνιζόμαστε ενάντια στις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές προκλήσεις, μαχόμαστε κατά της απώλειας της άγριας ζωής, των δασικών πυρκαγιών και της υπεραλίευσης, ξεσκεπάζουμε την κακή νομοθεσία και τα περιβαλλοντικά εγκλήματα και κάνουμε νομικές παρεμβάσεις, σχεδιάζουμε λύσεις μακριά από τις ρυπογόνες πρακτικές των ορυκτών καυσίμων και αλλάζουμε συνειδήσει πολιτών και κυβερνήσεων. Πιστεύουμε πως είμαστε η γενιά που μπορεί να χτίσει το μέλλον της ανθρωπότητας διαφορετικά και για να συνεχίσουμε να μαχόμαστε για όλα όσα εκπροσωπούμε χρειαζόμαστε την οικονομική σου υποστήριξη περισσότερο από ποτέ. 

Ακόμα και η πιο μικρή δωρεά είναι αρκετή για να συμβάλει στη πιο μεγάλη αλλαγή!

Υποστήριξε

Μοιράσου το με φίλους