Και φέτος το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και το WWF Ελλάς ενώνουν τις δυνάμεις τους και φέρνουν στη μεγάλη οθόνη το κρίσιμο θέμα της συνύπαρξης του ανθρώπου με τη φύση, μέσα από 11 ντοκιμαντέρ και την ιδιαίτερη ματιά των δημιουργών τους.

Από την 1η μέχρι και τις 10 Μαρτίου 2019 η Θεσσαλονίκη θα κινείται στους ρυθμούς του 21ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και το WWF Ελλάς θα είναι για ακόμα μια χρονιά παρόν, με το βραβείο στην καλύτερη ταινία του τμήματος «Περιβάλλον». Έντεκα ντοκιμαντέρ δημιουργών από όλο τον κόσμο, φέρνουν σε πρώτο πλάνο την αμφίδρομη σχέση του ανθρώπου με τη φύση, αναδεικνύοντας ιστορίες αρμονικής συνύπαρξης, αλλά και σύγκρουσης.

Το «Βραβείο WWF Ελλάς» για την κατηγορία «Περιβάλλον» φέτος θα απονεμηθεί από τριμελή επιτροπή που θα απαρτίζεται από την Κατερίνα Χριστοφυλλίδου, δημοσιογράφο, τον Λευτέρη Φυλακτό, σκηνοθέτη, και τον Δημήτρη Καραβέλλα, Γενικό Διευθυντή του WWF Ελλάς, ενώ λεπτομέρειες για τις ταινίες και το πρόγραμμα της συγκεκριμένης κατηγορίας μπορείτε να δείτε εδώ.

Όπως σημειώνει ο Δημήτρης Καραβέλλας, Γενικός Διευθυντής του WWF Ελλάς και μέλος της φετινής κριτικής επιτροπής: «Ο ιδιαίτερος φακός του ντοκιμαντέρ που εστιάζει στην αλήθεια της συνεχούς συνύπαρξής μας με τη φύση, αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο όλες τις πτυχές αυτής της αρχέγονης, αλλά και πολύπλοκης σχέσης του ανθρώπου με το ίδιο του το σπίτι, τη Γη. Αυτές οι ταινίες έρχονται να προστεθούν στην προσπάθεια όλων μας για αφύπνιση, προβληματισμό και δράση, καθώς είμαστε η τελευταία γενιά που μπορεί να σώσει τον πλανήτη και κατ’ επέκταση, τον εαυτό της».

Στο φετινό Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το αφιέρωμα «Γιατί να κοιτάζουμε τα ζώα;» με μια επιλογή αιχμηρών ντοκιμαντέρ που διερευνούν τη σχέση του ανθρώπου με τα ζώα που ξεκινά από την αρχή του κόσμου, αλλά έχει αλλοιωθεί επικίνδυνα με το πέρασμα του χρόνου.

Επίσης, ο βραβευμένος με Όσκαρ - ελληνικής καταγωγής - Αμερικανός σκηνοθέτης, Λούι Ψυχογιός, παίρνει “carte blanche” από το 21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και επιλέγει αγαπημένα του ντοκιμαντέρ άλλων δημιουργών από όλο τον κόσμο για να τα παρουσιάσει στο κοινό της διοργάνωσης. Ντοκιμαντέρ ακτιβιστικά, αποκαλυπτικά, μαχητικά, τα οποία βάζουν σε πρώτο πλάνο την προστασία του πλανήτη μας που υποφέρει από την ανθρώπινη παρέμβαση, τονίζοντας πως δεν είναι αργά για λύσεις, αρκεί να υπάρχει θέληση και δράση.

Σημειώσεις:

Περισσότερες πληροφορίες για media:

Χρίστη Σωτηρίου, υπεύθυνη γραφείου τύπου & δημ. σχέσεων, WWF Ελλάς, τηλ. 210 3314893 (dir. 457), κιν. 6947880699, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Μοιράσου το με φίλους