Σήμερα είναι ημέρα πένθους για τους ανθρώπους που τόσο άδικα χάθηκαν σε λίγες ώρες και τις οικογένειές τους. Είναι ημέρα θλίψης για όσους έζησαν στιγμές πανικού εγκλωβισμένοι από τις φλόγες.

Η σκέψη όλων μας στο WWF Ελλάς στρέφεται στα θύματα και τις οικογένειές τους. Είναι πολύ νωρίς ακόμα να μιλήσει κανείς για αίτια και ευθύνες ή να επιχειρήσει να κάνει αποτίμηση της κατάστασης. Αυτό απαιτεί νηφαλιότητα, σοβαρότητα και αίσθημα ευθύνης από όλους τους αρμόδιους φορείς, με βασικό κίνητρο την αποτροπή μελλοντικών τραγωδιών.

Ευχόμαστε καλή δύναμη σε όσους δοκιμάζονται αυτές τις δραματικές ώρες και σε όσους επαγγελματίες και εθελοντές, με ηρωισμό και αυτοθυσία έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες για να σώσουν ζωές, περιουσίες και φυσικό περιβάλλον.

Μετά από κάθε πυρκαγιά χρειάζεται μεγάλη προσοχή στον εντοπισμό και έλεγχο των αναζωπυρώσεων. Βρισκόμαστε ήδη στο μέσον της αντιπυρικής περιόδου και η εγρήγορση όλων μας – πολιτείας και πολιτών - πρέπει να είναι δεδομένη, καθώς όλοι μας μπορούμε να διαδραματίσουμε σημαντικό ρόλο στην αποτελεσματική πρόληψη και τον έγκαιρο εντοπισμό μιας πυρκαγιάς.

Με την παραμικρή υποψία καπνού ή πυρκαγιάς καλούμε αμέσως το Πυροσβεστικό Σώμα στο 199.

Ως WWF Ελλάς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την ενίσχυση της μοναδικής ασπίδας που μπορεί να μας θωρακίσει απέναντι στις πυρκαγιές και δεν είναι άλλη από την πρόληψη και τη θεσμική κατοχύρωση πλαισίου αποτελεσματικής προστασίας ανθρώπων και φύσης.

ΕΚΤΑΚΤΟ

Μπες τώρα στη μάχη ενάντια στη κλιματική κρίση

Καθώς η κλιματική κρίση κλιμακώνεται εμείς δεν μένουμε σιωπηλοί.

Από το 1991 αγωνιζόμαστε ενάντια στις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές προκλήσεις, μαχόμαστε κατά της απώλειας της άγριας ζωής, των δασικών πυρκαγιών και της υπεραλίευσης, ξεσκεπάζουμε την κακή νομοθεσία και τα περιβαλλοντικά εγκλήματα και κάνουμε νομικές παρεμβάσεις, σχεδιάζουμε λύσεις μακριά από τις ρυπογόνες πρακτικές των ορυκτών καυσίμων και αλλάζουμε συνειδήσει πολιτών και κυβερνήσεων. Πιστεύουμε πως είμαστε η γενιά που μπορεί να χτίσει το μέλλον της ανθρωπότητας διαφορετικά και για να συνεχίσουμε να μαχόμαστε για όλα όσα εκπροσωπούμε χρειαζόμαστε την οικονομική σου υποστήριξη περισσότερο από ποτέ. 

Ακόμα και η πιο μικρή δωρεά είναι αρκετή για να συμβάλει στη πιο μεγάλη αλλαγή!

Υποστήριξε

Μοιράσου το με φίλους