Είσαι "τσακάλι" στις γνώσεις σου για τη φύση της Ελλάδας; Τότε μπορείς με τις δικές σου σπαζοκεφαλιές να βοηθήσεις μικρούς και μεγάλους να περιηγηθούν στα φυσικά μυστήρια της χώρας μας. Ο διαγωνισμός του "Γύρου του κόσμου σε 80 ερωτήσεις" σου δίνει την ευκαιρία να διαμορφώσεις το διαδικτυακό ταξίδι στην Ελλάδα, δημιουργώντας τις δικές σου ερωτήσεις.

Γιατί άραγε τα φλαμίνγκο είναι ροζ; Πολλές ακόμα ερωτήσεις δοκιμάζουν τις γνώσεις σου για τη φύση της Ελλάδας στον "Γύρο του κόσμου".

 

O διαγωνισμός διαρκεί ως τις 19 Δεκεμβρίου. Οι πιο ενδιαφέρουσες και διασκεδαστικές ερωτήσεις που θα λάβουμε θα ενσωματωθούν στο παιχνίδι τη νέα χρονιά, κάνοντας το εικονικό ταξίδι γνώσεων ακόμα πιο συναρπαστικό!

Οι εμπνευσμένοι δημιουργοί νέων ερωτήσεων, που θα διακριθούν για την πρωτοτυπία τους, θα κερδίσουν μια θέση στους συν-δημιουργούς του παιχνιδιού και την ευκαιρία να γίνουν… πρωτοσέλιδο στο εφημεριδάκι των εκπαιδευτικών και στα ηλεκτρονικά μέσα του WWF.

Τόσο στις ερωτήσεις, αλλά κυρίως στις απαντήσεις και στα hints μπορείς να είσαι δημιουργικός, να χρησιμοποιείς ή να παραφράζεις αινίγματα, ρητά – επιτρέπεται φυσικά και αρκετή δόση χιούμορ!

Τo πακέτο των ερωτήσεων κάθε συμμετοχής θα πρέπει να αποσταλεί ηλεκτρονικά στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., με τα στοιχεία του/των δημιουργού/ών (ονοματεπώνυμο, τάξη, σχολείο και ένα e-mail επικοινωνίας).

 

 

Όροι συμμετοχής:

Οι ερωτήσεις θα πρέπει να αφορούν τις τρεις πίστες του παιχνιδιού (Θράκη, Κυκλάδες, Αττική) και τις εξής θεματικές κατηγορίες:

 1. Απειλούμενα είδη,
 2. Προστατευόμενες περιοχές,
 3. Ανθρώπινες δραστηριότητες,
 4. Περιβαλλοντικές απειλές,
 5. Γεωγραφία,
 6. Πράσινος τρόπος ζωής.

Κάθε συμμετοχή (ατομική ή ομαδική) θα πρέπει να περιλαμβάνει 5 νέες, ολοκληρωμένες ερωτήσεις.

Κάθε ερώτηση:

 • θα αφορά είτε συγκεκριμένο σταθμό ή θα είναι bonus
 • θα αποτελείται από:
 • τη διατύπωση της ερώτησης (maximum characters:300)
 • 4 πιθανές απαντήσεις (maximum characters:70) από τις οποίες μόνο η μία επιλογή θα είναι σωστή και θα υπογραμμίζεται. Υπάρχει ωστόσο η δυνατότητα η μοναδική σωστή επιλογή να έχει τη διατύπωση «όλα τα υπόλοιπα/όλα τα παραπάνω».

Προαιρετικά - τεχνικές προδιαγραφές

 • ένα αρχείο εικόνας (jpeg, landscape, διαστάσεων: 800x290 pixels), βίντεο (mp4<1λεπτό) ή ήχου (mp3<1λεπτό) για να συνοδεύσει την ερώτηση. Τα πολυμέσα που θα επιλεχθούν δεν θα πρέπει να «προδίδουν» την απάντηση, αλλά να είναι βοηθητικά ή σχετικά με το θέμα της ερώτησης.</p>
 • ένα hint, που θα βοηθά τον παίκτη, να αποκλείσει κάποιες από τις λάθος απαντήσεις ή να οδηγηθεί στη σωστή. Τα hints μπορεί να είναι είτε ένα σύντομο λεκτικό, ή αρχείο εικόνας (.jpeg, διαστάσεις: 475x330 pixels) ή αρχείο βίντεο (mp4<1λεπτό), ή αρχείο ήχου (mp3<1λεπτό).

Όπου χρησιμοποιήσετε οπτικοακουστικό υλικό θα πρέπει να συνοδεύεται από credits (βλ. Ανεμογεννήτρια σε κορυφή, Beatriz Carcamo /WWF Ελλάς).

Για να διευκολυνθεί η συμμετοχή σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το συνοδευτικό αρχείο excel.


ΕΚΤΑΚΤΟ

Μπες τώρα στη μάχη ενάντια στη κλιματική κρίση

Καθώς η κλιματική κρίση κλιμακώνεται εμείς δεν μένουμε σιωπηλοί.

Από το 1991 αγωνιζόμαστε ενάντια στις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές προκλήσεις, μαχόμαστε κατά της απώλειας της άγριας ζωής, των δασικών πυρκαγιών και της υπεραλίευσης, ξεσκεπάζουμε την κακή νομοθεσία και τα περιβαλλοντικά εγκλήματα και κάνουμε νομικές παρεμβάσεις, σχεδιάζουμε λύσεις μακριά από τις ρυπογόνες πρακτικές των ορυκτών καυσίμων και αλλάζουμε συνειδήσει πολιτών και κυβερνήσεων. Πιστεύουμε πως είμαστε η γενιά που μπορεί να χτίσει το μέλλον της ανθρωπότητας διαφορετικά και για να συνεχίσουμε να μαχόμαστε για όλα όσα εκπροσωπούμε χρειαζόμαστε την οικονομική σου υποστήριξη περισσότερο από ποτέ. 

Ακόμα και η πιο μικρή δωρεά είναι αρκετή για να συμβάλει στη πιο μεγάλη αλλαγή!

Υποστήριξε

Μοιράσου το με φίλους