{mosimage}Αθήνα, 23-5-2006: Για 11η χρονιά συνεχίζονται τα Θερινά Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας του WWF Ελλάς σε διάφορες περιοχές της χώρας ιδιαίτερης οικολογικής και πολιτιστικής αξίας. Συνδυάστε εθελοντική εργασία, ενημέρωση για το φυσικό πλούτο της Ελλάδας, αλλά και διασκέδαση, συμμετέχοντας και φέτος το καλοκαίρι σε όποιο πρόγραμμα επιλέξετε.

Στόχος των προγραμμάτων είναι να καλλιεργηθεί η αξία της εθελοντικής προσφοράς για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες το έργο της οργάνωσης, συμβάλλοντας ουσιαστικά σε αυτό.Το ημερήσιο πρόγραμμα περιλαμβάνει εκτός από την πρωινή εργασία, συζητήσεις και περιηγήσεις από το επιστημονικό δυναμικό του WWF Ελλάς, εκδρομές αλλά και συμμετοχή σε τοπικά πολιτισμικά δρώμενα.

Σε κάθε πρόγραμμα συμμετέχουν 15 άτομα –13 εθελοντές και 2 ομαδάρχες- ηλικίας 18-35 ετών, υπό την καθοδήγηση των τοπικών συνεργατών του WWF-Ελλάς. Το κόστος συμμετοχής είναι 105 ευρώ και καλύπτει τη διαμονή, τη διατροφή, τις ξεναγήσεις από τους επιστημονικούς συνεργάτες του WWF Ελλάς καθώς και περιηγήσεις-εκδρομές  στην ευρύτερη περιοχή των προγραμμάτων.

Φέτος, τα θερινά προγράμματα εθελοντικής εργασίας θα πραγματοποιηθούν στις ακόλουθες περιοχές:

{mosimage}Δέλτα  Έβρου:  16–29 Ιουλίου
Το Δέλτα του Έβρου ανήκει στους διεθνούς σημασίας υγροτόπους RAMSAR και αποτελεί έναν πραγματικό φυσικό θησαυρό της χώρας μας. Είναι ένας από τους σημαντικότερους μεταναστευτικούς σταθμούς αποδημητικών πουλιών και φιλοξενεί δεκάδες είδη χλωρίδας και πανίδας. Το παρόν πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου.
Εργασία: Η καθημερινή εθελοντική εργασία περιλαμβάνει συντήρηση και ανακατασκευή των περιφράξεων στις δενδροφυτεύσεις που έχουν γίνει στην περιοχή. Οι δεντροφυτεύσεις γίνονται προκειμένου να αποκατασταθούν οι δασικές εκτάσεις που υπήρχαν στην περιοχή και να αυξηθούν οι θέσεις φωλεοποίησης για τα υδρόβια πουλιά.  Επίσης, εξετάζεται το ενδεχόμενο κατασκευής πλωτών πλατφόρμων φωλεοποίησης.
Αριθμός εθελοντών: 15 (2 ομαδάρχες, 13 εθελοντές)
Διαμονή: Στο χωριό Λουτρός,  σε εγκαταστάσεις του τοπικού Αθλητικού Ομίλου

Λευκίμη Έβρου:  23 Ιουλίου–5 Αυγούστου
Η Λευκίμη απέχει 60 χιλιόμετρα από την Αλεξανδρούπολη και βρίσκεται στα όρια του Δάσους Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου. Από το 1995, το WWF Ελλάς υλοποιεί εθελοντικά προγράμματα εργασίας σε συνεργασία με το Δήμο Τυχερού.
Εργασία: Η εργασία περιλαμβάνει χάραξη και σήμανση δύο περιηγητικών μονοπατιών, τα οποία έχουν ήδη ξεκινήσει από προηγούμενες εθελοντικές ομάδες του WWF Ελλάς.
Αριθμός εθελοντών: 15 (2 ομαδάρχες, 13 εθελοντές)
Διαμονή: Στο Κέντρο Πρόνοιας της Λευκίμης, το οποίο βρίσκεται στις παρυφές του χωριού.

{mosimage}Βωβούσα, Ανατολικό  Ζαγόρι: 23 Ιουλίου–5 Αυγούστου
Η Βωβούσα αποτελεί το κέντρο του Εθνικού Πάρκου Β. Πίνδου και βρίσκεται 60 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Μετσόβου. Το χωριό το χωρίζουν στα δύο τα καταγάλανα νερά του ποταμού Αώου. Στην περιοχή συναντάμε σπάνια μεγάλα θηλαστικά, όπως αρκούδα, λύκος αλλά και το αγριόγιδο. Το παρόν πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την κοινότητα Βωβούσας, την μη κυβερνητική οργάνωση «Πίνδος Περιβαλλοντική» και τους τοπικούς συνεργάτες του WWF Ελλάς.
Εργασία: Η καθημερινή εθελοντική εργασία περιλαμβάνει καθαρισμό και σήμανση οικοτουριστικών μονοπατιών στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου Β. Πίνδου. Επίσης, σήμανση και ανάδειξη των σημαντικών πολιτιστικών και οικολογικών στοιχείων της περιοχής. Οι εργασίες θα ενισχύσουν την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει το WWF Ελλάς με την κοινότητα Βωβούσας για την ήπια ανάπτυξη της περιοχής, και αποτελούν συνέχεια της περσινής ομάδας εθελοντικής εργασίας.
Αριθμός εθελοντών: 15 (2 ομαδάρχες, 13 εθελοντές)
Διαμονή: Οι εθελοντές θα μείνουν σε μεγάλες σκηνές με κρεβάτια δίπλα στο καταφύγιο της Βωβούσας και θα έχουν άμεση  πρόσβαση σε οργανωμένη κουζίνα και μόνιμες εγκαταστάσεις υγιεινής (τουαλέτες και ζεστό νερό).

Δαδιά Έβρου: 30 Ιουλίου-12 Αυγούστου
Το Δάσος Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου βρίσκεται στο Νομό Έβρου, Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, πολύ κοντά στα σύνορα με τη Βουλγαρία και την Τουρκία. Αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους βιότοπους της Ευρώπης, αλλά και μία από τις πληρέστερα διαχειριζόμενες περιοχές της χώρας. Το WWF Ελλάς μετρά ήδη 15 χρόνια παρουσίας στην περιοχή και έχει υλοποιήσει προγράμματα διαχείρισης και μελέτης των πληθυσμών των αρπακτικών πουλιών. Το παρόν πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Δημοτική Οικοτουριστική Επιχείρηση Δαδιάς και τον Φορέα Διαχείρισης του Δάσους της Δαδιάς και τους τοπικούς συνεργάτες του WWF Ελλάς
Εργασία: Θα πραγματοποιηθεί συντήρηση των υπαρχόντων μονοπατιών της Γκίμπρενας και του Παρατηρητηρίου. Επίσης, θα γίνει και συντήρηση του κεντρικού παρατηρητηρίου των αρπακτικών.
Αριθμός εθελοντών: 12 (2 ομαδάρχες, 10 εθελοντές)
Διαμονή: Στο δασικό κατάλυμα Τσάμι στο χωριό Δαδιά

Τα προγράμματα θα πραγματοποιηθούν με την ευγενική χορηγία της {mosimage}

"Kατεβάστε" εδώ την αίτηση συμμετοχής. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Διαβάστε για τα Θερινά Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας 2005.

Περισσότερες πληροφορίες: Ηλίας Τζηρίτης, τηλ. 210-3314893, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

ΕΚΤΑΚΤΟ

Μπες τώρα στη μάχη ενάντια στη κλιματική κρίση

Καθώς η κλιματική κρίση κλιμακώνεται εμείς δεν μένουμε σιωπηλοί.

Από το 1991 αγωνιζόμαστε ενάντια στις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές προκλήσεις, μαχόμαστε κατά της απώλειας της άγριας ζωής, των δασικών πυρκαγιών και της υπεραλίευσης, ξεσκεπάζουμε την κακή νομοθεσία και τα περιβαλλοντικά εγκλήματα και κάνουμε νομικές παρεμβάσεις, σχεδιάζουμε λύσεις μακριά από τις ρυπογόνες πρακτικές των ορυκτών καυσίμων και αλλάζουμε συνειδήσει πολιτών και κυβερνήσεων. Πιστεύουμε πως είμαστε η γενιά που μπορεί να χτίσει το μέλλον της ανθρωπότητας διαφορετικά και για να συνεχίσουμε να μαχόμαστε για όλα όσα εκπροσωπούμε χρειαζόμαστε την οικονομική σου υποστήριξη περισσότερο από ποτέ. 

Ακόμα και η πιο μικρή δωρεά είναι αρκετή για να συμβάλει στη πιο μεγάλη αλλαγή!

Υποστήριξε

Μοιράσου το με φίλους