{mosimage}Αθήνα, 1-3-2006: Την έντονη ανησυχία τους για τις μειωμένες προοπτικές δημιουργίας Μητροπολιτικού Πάρκου στην περιοχή Γουδή επισημαίνουν η περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (EMΠ) και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ).

Σε κοινή επιστολή τους προς τους νέους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Πολιτισμού Γιώργο Βουλγαράκη, ο Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Ανδρέας Ανδρεόπουλος, ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γιάννης Αλαβάνος και ο Διευθυντής του WWF Ελλάς Δημήτρης Καραβέλλας, εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για το μνημόνιο συνεργασίας  που υπογράφηκε από τους προκατόχους τους με αντικείμενο την «αξιοποίηση της έκτασης του Γουδή» και την ανάθεση του εγχειρήματος στην αναπτυξιακή εταιρεία «Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε.» που δημιουργεί εύλογους φόβους για το μέλλον της περιοχής.

Συγκεκριμένα, η παράλειψη από το μνημόνιο της αναφοράς στην ανάγκη δημιουργίας Μητροπολιτικού Πάρκου, όπως αυτό περιγράφεται στο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας και εξειδικεύεται στην πρωτοποριακή μελέτη που συντάχθηκε το 1999  για λογαριασμό του  Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας απομακρύνει τις πιθανότητες δημιουργίας αυτού του ζωτικής σημασίας πνεύμονα πρασίνου για το λεκανοπέδιο. Πρόσθετο σημείο ανησυχίας είναι το γεγονός ότι η «Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε» έχει μέχρι σήμερα επικεντρώσει τη δραστηριότητά της στην οικονομική εκμετάλλευση των ολυμπιακών ακινήτων και επιδιώκει αποκλειστικά εμπορικούς σκοπούς, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δραστηριότητες αναψυχής, αθλητικές διοργανώσεις.

Το WWF Ελλάς, το ΕΜΠ και το ΤΕΕ προτρέπουν τους δύο νέους υπουργούς να ξεκινήσουν τη θητεία τους δείχνοντας έμπρακτο ενδιαφέρον για τα ζητήματα ποιότητας ζωής στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Συγκεκριμένα, τους προτρέπουν να προχωρήσουν άμεσα σε τροποποίηση του μνημονίου, ώστε να γίνεται σαφής η δέσμευση για υλοποίηση των σχεδίων του Οργανισμού Αθήνας για δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου, όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία και τις εγκεκριμένες μελέτες των αρμόδιων φορέων.

Γιατί, η Αθήνα χρειάζεται επειγόντως ανοιχτούς πράσινους χώρους.

Διαβάστε την επιστολή προς τους Υπουργούς.

Για περισσότερες πληροφορίες:
WWF Ελλάς: Θεοδότα Νάντσου, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Πολιτικής, 210 3314893, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας: Βιβή Μπάτσου, 210 3291733
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο: Καθ. Γιάννης Πολύζος, 210 7723590

ΕΚΤΑΚΤΟ

Μπες τώρα στη μάχη ενάντια στη κλιματική κρίση

Καθώς η κλιματική κρίση κλιμακώνεται εμείς δεν μένουμε σιωπηλοί.

Από το 1991 αγωνιζόμαστε ενάντια στις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές προκλήσεις, μαχόμαστε κατά της απώλειας της άγριας ζωής, των δασικών πυρκαγιών και της υπεραλίευσης, ξεσκεπάζουμε την κακή νομοθεσία και τα περιβαλλοντικά εγκλήματα και κάνουμε νομικές παρεμβάσεις, σχεδιάζουμε λύσεις μακριά από τις ρυπογόνες πρακτικές των ορυκτών καυσίμων και αλλάζουμε συνειδήσει πολιτών και κυβερνήσεων. Πιστεύουμε πως είμαστε η γενιά που μπορεί να χτίσει το μέλλον της ανθρωπότητας διαφορετικά και για να συνεχίσουμε να μαχόμαστε για όλα όσα εκπροσωπούμε χρειαζόμαστε την οικονομική σου υποστήριξη περισσότερο από ποτέ. 

Ακόμα και η πιο μικρή δωρεά είναι αρκετή για να συμβάλει στη πιο μεγάλη αλλαγή!

Υποστήριξε

Μοιράσου το με φίλους