Μέσα σε 48 ώρες, περισσότεροι από 45.000 πολίτες ένωσαν τις φωνές τους για να ζητήσουν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) να αποσύρει το δασοκτόνοσχέδιο νόμου που ψηφίζεται αύριο από την Ολομέλεια της Βουλής. Aνψηφιστεί, θα νομιμοποιήσει καταπατήσεις τεράστιων εκτάσεων δασικής γης, θα καταργήσει την υποχρέωση αναδάσωσης σε πέντε χρόνια, και θα “τακτοποιήσει” πολλά ακόμα αυθαίρετα.

Το WWF Ελλάς και η διεθνής οργάνωση Avaaz παρέδωσαν σήμερα το ψήφισμα με τις υπογραφές στον Ειδικό Γραμματέα της Βουλής, προκειμένου να το παραλάβει ο Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Επίσης το ψήφισμα έλαβε και ο Αναπληρωτής Υπουργός Νίκος Ταγαράς.  Μέσα από αυτό το ψήφισμα, οι πολίτες ζητούν από τους εκπροσώπους τους να καταψηφίσουν το σχέδιο νόμου που χαρίζει δασική γη στους καταπατητές και να προστατεύσουν τα δάση της χώρας μας για τις επόμενες γενιές.

Επίσης με ανοιχτή επιστολή, οι δύο οργανώσεις ζήτησαν από τον Υπουργό Γιάννη Μανιάτη και τον Αναπληρωτή Υπουργό, να ακούσουν την έκκληση των πολιτών για τα δάση και να αποσύρουν το εξαιρετικά απειλητικό για το φυσικό περιβάλλον σ/ν «Πράξεις εισφοράς σε γη και σε χρήμα- Ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις και άλλες διατάξεις».

Το σκανδαλώδες σχέδιο νόμου κατατέθηκε από το υπουργείο στις 9/12 και συζητείται από την ολομέλεια της Βουλής, σήμερα, Παρασκευή 19 και αύριο Σάββατο 20 Δεκεμβρίου.

«Οι αρμόδιοι υπουργοί και οι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου οφείλουν να επιδείξουν πολιτικό θάρρος και να ακούσουν την ελληνική κοινωνία, στο αίτημα για ουσιαστική προστασία της ελληνικής φύσης. Η συντονισμένη επιχείρηση σαρωτικής υποβάθμισης της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, με πρόσχημα την οικονομική κρίση πρέπει να λάβει τέλος. Η κοινωνία απαιτεί ένα υγιές φυσικό περιβάλλον που αποτελεί τη βάση για την ποιότητα ζωής των πολιτών, αλλά και για μια πραγματικά ζωντανή οικονομία», δήλωσε η Θεοδότα Νάντσου, επικεφαλής πολιτικής του WWF Ελλάς.

«Τα δάση της Ελλάδας είναι ένας εθνικός θησαυρός που ανήκει σε όλους μας και πρέπει να προστατεύεται – όχι να ξεπουλιέται σε καταπατητές και εμπρηστές. Δεκάδες χιλιάδες Έλληνες στέλνουν σήμερα ένα ξεκάθαρο μήνυμα: ‘σώστε τα δάση μας’. Οι Υπουργοί Περιβάλλοντος κι οι βουλευτές οφείλουν να ακούσουν τη συνείδησή τους και να κάψουν το νομοσχέδιο, όχι τα δάση μας», δήλωσε ο Σπύρος Λημναίοςαπό το Avaaz

Περισσότερες πληροφορίες:
Ιάσονας Κάντας, Υπεύθυνος τύπου WWF Ελλάς, τηλ: 210 33 14 893, κιν: 697 185 9632, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Σπύρος Λημναίος, Avaaz

Σημειώσεις προς συντάκτες:

  • Δείτε εδώ την κοινή επιστολή που έστειλαν οι δύο οργανώσεις στον Υπουργό ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη και στον αναπληρωτή Υπουργό ΠΕΚΑ, Νίκο Ταγαρά.
  • Επισυνάπτεται φωτογραφία από τη συνάντηση και την παράδοση των υπογραφών που συγκεντρώθηκαν από το AVAAZ.org.
  • Δείτε εδώ τις καταστροφικές διατάξεις του συγκεκριμένου νομοσχεδίου.

Μοιράσου το με φίλους