Θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την ενεργειακή αποδοτικότητα και τον εξηλεκτρισμό του ενεργειακού συστήματος

© Pxfuel


Περισσότερα...


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8/7/2020 η τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε το WWF Ελλάς με σκοπό την ενημέρωση τοπικών φορέων της Δ. Μακεδονίας σχετικά με την εκπόνηση της μελέτης για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με το ζήτημα της δίκαιης μετάβασης στη μεταλιγνιτική περίοδο. Μετά την παρουσίαση του έργου και των βασικών αξόνων της μελέτηςσε συνεργασία με εξειδικευμένο σύμβουλο, ακολούθησαν τοποθετήσεις από φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης (Περιφέρεια και Δήμοι),συνδικαλιστικών οργανώσεων και σωματείων, επιχειρήσεων και εκπροσώπων τους, κοινωνικών και παραγωγικών φορέων, κ.ά. Η συζήτηση είχε συνολική διάρκεια άνω των τριών ωρών.


Περισσότερα...


Συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη είχε σήμερα (3/7/2020) ο γενικός διευθυντής του WWF Ελλάς Δημήτρης Καραβέλλας. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η στάση της Ελλάδας στο πλαίσιο των συζητήσεων για τον ευρωπαϊκό κλιματικό νόμο, οι πολιτικές για τη μείωση των πλαστικών απορριμμάτων, και την ανάγκη για απόδοση προτεραιότητας στην αποτελεσματική προστασία και διαχείριση του εθνικού συστήματος προστατευόμενων περιοχών.

© Pxfuel

Περισσότερα...


Ενισχυμένη φύλαξη, καθαρισμός μισού τόνου σκουπιδιών από την παραλία και περισσότερες από 297 καταγεγραμμένες φωλιές είναι η μέχρι τώρα εικόνα της σημαντικότερης παραλίας για τις θαλάσσιες χελώνες καρέτα στη Μεσόγειο.

© Χαρίκλεια Μινώτου / WWF Ελλάς


Περισσότερα...


Η Ελλάδα έχει πολύ δρόμο να διανύσει για να περιορίσει αποτελεσματικά την πλαστική ρύπανση, όπως προκύπτει από νέα έκθεση του WWF Ελλάς, ενόψει της διαβούλευσης για την ενσωμάτωση της οδηγίας της ΕΕ για τα πλαστικά μιας χρήσης.

© Χαρίκλεια Μινώτου / WWF Ελλάς


Περισσότερα...


Εν όψει της τηλεδιάσκεψης των υπουργών περιβάλλοντος της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ιουνίου, το WWF Ελλάς έστειλε επιστολή και κείμενο θέσεων σχετικά με την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, και ειδικότερα τον Ευρωπαϊκό Κλιματικό Νόμο, το Σχέδιο Δράσης για την Κυκλική Οικονομία και την Ευρωπαϊκή Στρατηγική για τη Βιοποικιλότητα.

© Pexels


Περισσότερα...


Στο πλαίσιο της σημερινής τηλεδιάσκεψης με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις ΑΝΙΜΑ, Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, Εταιρία Προστασίας Πρεσπών, Καλλιστώ, Greenpeace και WWF Ελλάς επισημαίνουν τη σταθερή τους θέση υπέρ του διαλόγου και της γόνιμης ανταλλαγής απόψεων.


Περισσότερα...


Ο κίνδυνος για την εμφάνιση νέων πανδημιών θα παραμένει υψηλός, όσο δεν λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα, προειδοποιεί το WWF

Μέσα από τη νέα του μελέτη, το WWF καλεί κυβερνήσεις, επιχειρήσεις, οργανώσεις και πολίτες σε συντονισμένη δράση για να αποτραπεί η εμφάνιση παρόμοιων πανδημιών  στο μέλλον.


Περισσότερα...


Φως σε ένα άγνωστο κεφάλαιο της δασοπυροπροστασίας επιχειρεί να ρίξει το WWF Ελλάς σε συνεργασία με το Μεσογειακό Ινστιτούτο Ερευνητικής Δημοσιογραφίας στο πλαίσιο ενός νέου έργου που ξεκίνησε με θέμα τη διαχείριση των κρατικών πόρων για την πρόληψη και την καταστολή των δασικών πυρκαγιών.

© Pxfulel


Περισσότερα...


Με το ενδιαφέρον της κοινωνίας και της Πολιτείας στραμμένο στην αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19 και στις πολύπλευρες επιπτώσεις που προκαλεί, η χώρα καλείται να αντιμετωπίσει με την ίδια σοβαρότητα και εγρήγορση τις δασικές πυρκαγιές για να αποφύγουμε τα χειρότερα και αυτό το καλοκαίρι.

© Κωνσταντίνος Λιαρίκος / WWF Ελλάς


Περισσότερα...

Σελίδα 1 από 123


Μοιράσου το με φίλους