ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ

Πώς μπορούμε να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής μας, χωρίς να σπαταλάμε τους πόρους του πλανήτη; Η καθημερινότητα και το μοντέλο ζωής μας απαιτούν ένα συγκεκριμένο αντίτιμο που δανειζόμαστε από το φυσικό περιβάλλον. Το φυσικό κενό που αφήνουμε πίσω μας αποτελεί το «οικολογικό μας αποτύπωμα».

Υπάρχει κι άλλος τρόπος να δούμε τη ζωή μας και να αντιμετωπίσουμε την κρίση! Ένας τρόπος που θα κάνει τη ζωή μας καλύτερη και θα μας κρατήσει κοντά στη φύση κι όταν θα έχει περάσει η κρίση.

Η «WWF-Καλύτερη Ζωή» έρχεται να μας προτείνει δημιουργικούς και εύκολους τρόπους για να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας χωρίς στερήσεις και παράλληλα να μειώσουμε το οικολογικό μας αποτύπωμα, προστατεύοντας το περιβάλλον. Μάθε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, την κατανάλωση, την ενέργεια και τη ζωή στην πόλη και έλα να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη.

Μη σταματήσεις όμως εδώ! Πάρε μέρος στη νέα θεματική «Το πράσινο στο χέρι μας», δήλωσε εθελοντής χαρτογράφος και έλα να δημιουργήσουμε τον μεγαλύτερο συμμετοχικό χάρτη πρασίνου στην Ελλάδα.

Ενημέρωση – διασύνδεση – δράση!

Η «Καλύτερη Ζωή» σχεδιάστηκε για να εξελιχθεί σε έναν κόμβο ενημέρωσης και διασύνδεσης που παρέχει πληροφόρηση, παρακινεί σε δράσεις, αναδεικνύει και συνεργάζεται με ανάλογες πρωτοβουλίες.

Μέσα στους στόχους μας είναι να δουλέψουμε με σχολεία που θέλουν να κάνουν το επόμενο βήμα, πραγματοποιώντας δράσεις και διαμοιράζοντας τα αποτελέσματα σε όλους μας.

Δεν μένουμε μόνο στη συζήτηση για την «έξοδο από την κρίση».

Ας δούμε τι περνά από το χέρι μας. Και ταυτόχρονα, ας αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τη μεγαλύτερη πρόκληση του 21ου αιώνα: πώς να βρούμε πραγματική ευημερία, μέσα στα αμείλικτα φυσικά όρια του πλανήτη μας.

 

Πάρε μέρος στην «Καλύτερη Ζωή»!

Μεγάλος δωρητής της Καλύτερης Ζωής είναι το  Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» και υποστηρικτής το Ίδρυμα Ι.Σ. Λάτση.

ΕΚΤΑΚΤΟ

Μπες τώρα στη μάχη ενάντια στη κλιματική κρίση

Καθώς η κλιματική κρίση κλιμακώνεται εμείς δεν μένουμε σιωπηλοί.

Από το 1991 αγωνιζόμαστε ενάντια στις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές προκλήσεις, μαχόμαστε κατά της απώλειας της άγριας ζωής, των δασικών πυρκαγιών και της υπεραλίευσης, ξεσκεπάζουμε την κακή νομοθεσία και τα περιβαλλοντικά εγκλήματα και κάνουμε νομικές παρεμβάσεις, σχεδιάζουμε λύσεις μακριά από τις ρυπογόνες πρακτικές των ορυκτών καυσίμων και αλλάζουμε συνειδήσει πολιτών και κυβερνήσεων. Πιστεύουμε πως είμαστε η γενιά που μπορεί να χτίσει το μέλλον της ανθρωπότητας διαφορετικά και για να συνεχίσουμε να μαχόμαστε για όλα όσα εκπροσωπούμε χρειαζόμαστε την οικονομική σου υποστήριξη περισσότερο από ποτέ. 

Ακόμα και η πιο μικρή δωρεά είναι αρκετή για να συμβάλει στη πιο μεγάλη αλλαγή!

Υποστήριξε

Μοιράσου το με φίλους