ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Παύλος Ελευθεριάδης

Η WWF Ελλάς, έστειλε σε υποψήφιους Ευρωβουλευτές ένα πλήρες ενημερωτικό φυλλάδιο για την κλιματική αλλαγή. Ζητά από τους υποψηφίους να υιοθετήσουν τις πολιτικές προτεραιότητες που παραθέτω παρακάτω. Συμφωνώ απολύτως με τις προτεραιότητες της WWF Ελλάς. Έχω μόνο μια επιφύλαξη. Ο στόχος για ουδετερότητα το 2040 δεν ξέρω αν είναι πρακτικά και τεχνολογικά εφικτός. Γι αυτό, μαζί με άλλους Ευρωπαίους πολιτικούς και ειδικούς, μιλώ, προς το παρόν, για μηδέν εκπομπές έως το 2050, ως τον πρώτο στόχο που πρέπει τώρα να υιοθετήσουμε. Ακολουθούν οι προτεραιότητες της WWF Ελλάς:

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ:

Το WWF καλεί τους μελλοντικούς πολιτικούς της ΕΕ σε:

  • Κατά προτεραιότητα εφαρμογή της Συμφωνίας του Παρισιού, με ενσωμάτωση σε όλες τις πολιτικές γενναίων μέτρων συγκράτησης της παγκόσμιας υπερθέρμανσης στον +1,5οC για επίτευξη μηδενικών εκπομπών μέχρι το 2040.
  • Αναπροσανατολισμό όλων των ενεργειακών πολιτικών σε ευθεία πορεία απεξάρτησης από το κάρβουνο, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, με κατεύθυνση προς μια κυκλική οικονομία ενεργειακής αποδοτικότητας που θα βασίζεται αποκλειστικά στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
  • Εξασφάλιση δίκαιης μετάβασης από τα ορυκτά καύσιμα και την υψηλής έντασης ενέργειας βιομηχανία. Οι πολιτικές μετριασμού της κλιματικής αλλαγής οφείλουν να σχεδιάζονται με τρόπο που δεν οξύνει τις κοινωνικές και γεωγραφικές ανισότητες. 
  • Πρέπει να εξασφαλιστεί επαρκής χρηματοδότηση των ανθρακικών περιφερειών για τη μετάβαση σε οικονομία χωρίς άνθρακα.

https://www.facebook.com/pavloseleftheriadispage/posts/2473985805953299

 


Μοιράσου το με φίλους