Στις 8 Νοεμβρίου 2011 το γραφείο διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς διοργάνωσε την ημερίδα με θέμα: «Εθελοντής, ενεργός πολίτης στη δική σου πόλη» στο συνεδριακό κέντρο «Κάρολος Παπούλιας». Στην ημερίδα συμμετείχαμε και ως γραφείο τοπικών δράσεων του WWF Ελλάς στη Βόρεια Πίνδο στο εργαστήριο με θέμα «Εθελοντής για την προστασία του περιβάλλοντος και στην πολιτική προστασία: δυνατότητες συμμετοχής, αποτελέσματα, οφέλη», όπου σε συνεργασία με το Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου παρουσιάσαμε το εθελοντικό πρόγραμμα πυροπροστασίας που διοργανώνουμε από το 2007 στη Βοβούσα.

 


Εθελοντές στα βουνά της Πίνδου το καλοκαίρι του 2011. Φωτογραφία: Andrea Bonetti / WWF Ελλάς
Στο χώρο της ημερίδας ενημερώναμε τον κόσμο και τους φοιτητές για τη δράση του WWF Ελλάς στη Βόρεια Πίνδο, καθώς και για τα εθελοντικά καλοκαιρινά προγράμματα στην Ελλάδα.

Η ημερίδα περιελάμβανε επίσης  ομιλία με θέμα το ευρωπαϊκό έτος εθελοντισμού, συζήτηση για τη συμμετοχή και τα αποτελέσματα των εθελοντικών δράσεων καθώς και ένα εργαστήριο για τον εθελοντισμό και τη φοιτητική ζωή.

Ήταν μια αξιόλογη πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου και ίσως αποτελέσει την αφορμή για μια πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση του εθελοντισμού στη περιοχή, κάτι που το ευχήθηκαν όλοι οι παριστάμενοι.


ΕΚΤΑΚΤΟ

Μπες τώρα στη μάχη ενάντια στη κλιματική κρίση

Καθώς η κλιματική κρίση κλιμακώνεται εμείς δεν μένουμε σιωπηλοί.

Από το 1991 αγωνιζόμαστε ενάντια στις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές προκλήσεις, μαχόμαστε κατά της απώλειας της άγριας ζωής, των δασικών πυρκαγιών και της υπεραλίευσης, ξεσκεπάζουμε την κακή νομοθεσία και τα περιβαλλοντικά εγκλήματα και κάνουμε νομικές παρεμβάσεις, σχεδιάζουμε λύσεις μακριά από τις ρυπογόνες πρακτικές των ορυκτών καυσίμων και αλλάζουμε συνειδήσει πολιτών και κυβερνήσεων. Πιστεύουμε πως είμαστε η γενιά που μπορεί να χτίσει το μέλλον της ανθρωπότητας διαφορετικά και για να συνεχίσουμε να μαχόμαστε για όλα όσα εκπροσωπούμε χρειαζόμαστε την οικονομική σου υποστήριξη περισσότερο από ποτέ. 

Ακόμα και η πιο μικρή δωρεά είναι αρκετή για να συμβάλει στη πιο μεγάλη αλλαγή!

Υποστήριξε

Μοιράσου το με φίλους
 

Σχόλια