Θα περίμενε κανείς ότι τουλάχιστον ο Μορώνης θα αποτελούσε το πλέον καλό παράδειγμα μεταξύ των νησιωτικών υγρότοπων. Μετά από την απομάκρυνση τόνων μπάζων με την υποστήριξη του Καποδιστριακού Δήμου Σούδας, την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας τουλάχιστον με μία εκδήλωση κάθε εξάμηνο τα δύο τελευταία χρόνια, το περσινό εθελοντικό μας πρόγραμμα, τις πάμπολλες ημέρες εθελοντικής εργασίας και την ανάληψη πρωτοβουλιών από το Δήμο Χανίων, θεωρούσαμε ότι ο υγρότοπος δεν θα αντιμετωπίζει πλέον προβλήματα με νέα μπάζα.

 Κι όμως η φωτογραφία μέλους του εθελοντικού Δικτύου για την παρακολούθηση των υγρότοπων, που απεικονίζει τα «φρέσκα» μπάζα, μας αποδεικνύει ότι αρκεί κάποιος ασυνείδητος να κάνει την αρχή για να επανέλθει η περιοχή στην προηγούμενη κατάσταση.

Είναι επιτακτική ανάγκη να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα αποκατάστασης της εκβολής αλλά και τοποθέτησης εμποδίων για την αποφυγή κίνησης τροχοφόρων μέσα στον υγρότοπο. Δεν πρέπει να χάσουμε και άλλο πολύτιμο χρόνο που θα έχει ως αποτέλεσμα η περιοχή να γίνει ξανά σκουπιδότοπος. Τι λένε όμως οι «αρμόδιες τοπικές αρχές»; Σύντομα θα έχουμε νέα και θα σας ενημερώσουμε.


ΕΚΤΑΚΤΟ

Μπες τώρα στη μάχη ενάντια στη κλιματική κρίση

Καθώς η κλιματική κρίση κλιμακώνεται εμείς δεν μένουμε σιωπηλοί.

Από το 1991 αγωνιζόμαστε ενάντια στις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές προκλήσεις, μαχόμαστε κατά της απώλειας της άγριας ζωής, των δασικών πυρκαγιών και της υπεραλίευσης, ξεσκεπάζουμε την κακή νομοθεσία και τα περιβαλλοντικά εγκλήματα και κάνουμε νομικές παρεμβάσεις, σχεδιάζουμε λύσεις μακριά από τις ρυπογόνες πρακτικές των ορυκτών καυσίμων και αλλάζουμε συνειδήσει πολιτών και κυβερνήσεων. Πιστεύουμε πως είμαστε η γενιά που μπορεί να χτίσει το μέλλον της ανθρωπότητας διαφορετικά και για να συνεχίσουμε να μαχόμαστε για όλα όσα εκπροσωπούμε χρειαζόμαστε την οικονομική σου υποστήριξη περισσότερο από ποτέ. 

Ακόμα και η πιο μικρή δωρεά είναι αρκετή για να συμβάλει στη πιο μεγάλη αλλαγή!

Υποστήριξε

Μοιράσου το με φίλους
 

Σχόλια