Οι “προστάτες των υγρότοπων της Κρήτης” βρίσκονται ήδη εδώ και έχουν θέσει υπό την προστασία τους αρκετές υγροτοπικές περιοχές σε Χανιά και Ηράκλειο. Προστασία που δυστυχώς αποδεικνύεται απαραίτητη, αφού ακόμη και κατά τη διάρκεια των ομαδικών και μεμονωμένων επισκέψεων και εκπαιδευτικών σεμιναρίων που πραγματοποιήσαμε σε Αλμυρό Ηρακλείου και Μορώνη στα Χανιά, εντοπίσθηκαν σημεία υποβάθμισης από ανθρώπινο χέρι.

Οι εθελοντές σε υγρότοπο

Υπάρχουν λοιπόν τα ανθρώπινα εκείνα χέρια που υποβαθμίζουν το φυσικό μας περιβάλλον και κάποια άλλα χέρια, αυτά των 40 εθελοντών – μελών του Δικτύου για την Παρακολούθηση της Κατάστασης των Υγρότοπων της Κρήτης, που προστατεύουν και καταγγέλουν τα κακώς κείμενα.

Με την υποστήριξη της Νομικής Ομάδας του WWF Ελλάς και αντλώντας στοιχεία από το πολυετές πρόγραμμα για την Προστασία των Νησιωτικών Υγρότοπων της Ελλάδας θα πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες κινήσεις για την στοιχειοθέτηση καταγγελιών, με σκοπό τη διακοπή κάθε ενέργειας υποβάθμισης.

Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν σεμινάρια στo Λασίθι και στο Ρέθυμνο. Αν θέλετε να συμμετέχετε ενεργά στην προστασία των υγρότοπων της Κρήτης, επικοινωνήστε με τη συντονίστρια του Δικτύου για την Παρακολούθηση της Κατάστασης των Υγρότοπων της Κρήτης, μέσω email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και τηλεφωνικά: 2810 328 019.