Οι νησιωτικές υγροτοπικές περιοχές υποβαθμίζονται συνεχώς και οι υγρότοποι της Κρήτης δεν αποτελούν εξαίρεση. Τις τελευταίες δεκαετίες, οι περισσότεροι από τους υγρότοπους της Κρήτης δέχονται έντονες ανθρωπογενείς πιέσεις (αυθαίρετη δόμηση, σκουπίδια, μπαζώματα, ρύπανση του νερού κ.ά.). Καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες αδυνατούν να παρακολουθήσουν και να ελέγξουν τις παράνομες δραστηριότητες, είναι απαραίτητη η κινητοποίηση πολιτών ώστε να σταματήσουμε την υποβάθμιση των πολύτιμων αυτών οικοσυστημάτων.

Στη μάχη για τους υγρότοπους της Κρήτης όλοι είναι απαραίτητοι

Το Δίκτυο αποτελείται από ευαισθητοποιημένους πολίτες οι οποίοι μετά από σχετική εκπαίδευση θα επισκέπτονται συγκεκριμένους υγρότοπους, παρακολουθώντας σε τακτά χρονικά διαστήματα την κατάστασή τους. Όπου θα διαπιστώνονται δράσεις υποβάθμισης θα καταγγέλλονται αρμοδίως, από τη Νομική Ομάδα Υποστήριξης Πολιτών του WWF Ελλάς.

Αίτηση συμμετοχής στο εθελοντικό πρόγραμμα θα βρείτε εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα στο τηλέφωνο 2810 328019 ή στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

---------------------------------------

Δείτε περισσότερα για το πρόγραμμα εδώ.