Απογοήτευση και οργή ήταν τα συναισθήματά μας όταν κατά την επίσκεψή μας στον υγρότοπο της Αλυκής Κοπανά στις  6-2-2010, είδαμε έναν εκσκαφέα να επιχωματώνει Σαββατιάτικα(!)  την εποχική  λιμνούλα στα βόρεια των αλυκών. Από το 2007 που απογράψαμε τον υγρότοπο, τον βλέπουμε διαρκώς να υποβαθμίζεται. Αμέσως καλέσαμε την αστυνομία και εκπρόσωπο του Δήμου. Φυσικά υποβλήθηκε μήνυση κατά παντός υπευθύνου στο Α.Τ. Χαλκίδας και ακολούθως καταγγελία στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Η ιστορία με τις επιχωματώσεις της Αλυκής Κοπανά κρατάει αρκετά χρόνια. Δυστυχώς, τα πρόστιμα φαίνεται πως δεν είναι αρκετά για να «βάλουν μυαλό» διάφοροι ανεγκέφαλοι. Παρά την απογοήτευση και την οργή όμως, αυτό που δεν χάνουμε είναι και η επιμονή μας. Ήδη έχει δρομολογηθεί τόσο η κατάθεση πρότασης για την ορθή διαχείριση της περιοχής όσο και μια σειρά από άλλες δράσεις με κύριο στόχο την ευαισθητοποίηση των κατοίκων της περιοχής. Κάτοικοι που σίγουρα γνωρίζουν πλέον καλά ότι τα μπαζώματα φέρνουν και πλημμύρες… Ή μήπως όχι;

Δείτε περισσότερα για τις απειλές που αντιμετωπίζει η Αλυκή Κοπανά και τις προσπάθειες για την προστασία της.