ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΙΔΡΥΜΑΤΑ

Το μεγαλύτερο κομμάτι της χρηματοδότησης του έργου της οργάνωσης προέρχεται από κοινωφελή ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Τα κοινωφελή ιδρύματα χρηματοδοτούν ένα ευρύ φάσμα δράσεων, από προγράμματα προστασίας περιβάλλοντος και περιβαλλοντική εκπαίδευσης έως εκστρατείες πολιτικής και κινητοποίηση πολιτών.

Η προσφορά τους ξεπερνά τα όρια της οικονομικής ενίσχυσης, καθώς πολλές φορές οι εκπρόσωποι τους προσφέρουν πολύτιμες συμβουλές, τεχνογνωσία και ηθική υποστήριξη.

Η συνεισφορά των κοινωφελών ιδρυμάτων το 2017

Για ακόμη μια φορά τα ιδρύματα ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος της δράσης μας. 
Το ποσοστό των εσόδων μας από κοινωφελή ιδρύματα για το διάστημα 01/07/2016 – 30/06/2017 ήταν 52% και αντιστοιχεί στο συνολικό ποσό του 1.564.799 €.

MAVA Foundation

mava-foundation.org

Το MAVA Foundation, είναι ένα κοινωφελές ίδρυμα με έδρα την Ελβετία, το οποίο υποστηρίζει δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος. Βρίσκεται στο πλευρό μας από τις απαρχές της οργάνωσης το 1991, όταν ο Luc Hoffmann, συνιδρυτής του WWF Ελλάς, βρισκόταν στο τιμόνι του Ιδρύματος.  Έκτοτε αποτελεί τον μεγαλύτερό μας σύμμαχο, στηρίζοντάς μας σταθερά στις καλές και στις δύσκολες στιγμές.

Αρχικά η χρηματοδότηση του MAVA Foundation κατευθυνόταν σε συγκεκριμένα προγράμματα, ενώ από το 2002 μέχρι σήμερα έχει στηρίξει συνολικά τη δράση μας με περισσότερα από 12 εκατομμύρια ευρώ.

Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη

leventisfoundation.org

Το Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη είναι ο βασικός υποστηρικτής της δράσης μας στη Δαδιά από το 2002. Επίσης, υπήρξε ένας από τους τρεις κύριους χρηματοδότες του προγράμματος «Το Μέλλον των Δασών» που υλοποιήθηκε από το WWF Ελλάς τα έτη 2008 – 2012.

Το οικονομικό έτος 2017 ενίσχυσε σημαντικά την υλοποίηση του συνόλου των δράσεων για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ίδρυμα Ι.Σ. Λάτση

latsis-foundation.org

Το Ίδρυμα Ι.Σ. Λάτση υπήρξε ένας από τους τρεις κύριους χρηματοδότες του προγράμματος «Το Μέλλον των Δασών» που υλοποιήθηκε από το WWF Ελλάς τα έτη 2008 – 2012, ενώ υποστήριξε και  μέρος της λειτουργίας του Οικοσκοπίου, της διαδικτυακής πύλης για το περιβάλλον που δημιουργήσαμε στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος.

Το οικονομικό έτος 2017 αποτέλεσε το συγχρηματοδότη του προγράμματος «Καλύτερη Ζωή», που έχει ως στόχο του την ενημέρωση και κινητοποίηση της Ελληνικής κοινωνίας, ώστε να μειωθεί το οικολογικό αποτύπωμα που απορρέει από τον τρόπο ζωής.

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

snf.org

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι ο κύριος χρηματοδότης του προγράμματος «Καλύτερη Ζωή» από το 2012, που έχει ως στόχο του την ενημέρωση και κινητοποίηση της Ελληνικής κοινωνίας, ώστε να μειωθεί το οικολογικό αποτύπωμα που απορρέει από τον τρόπο ζωής.

Το οικονομικό έτος 2017, συνέχισε την υποστηρίξη του στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, ως μεγάλος  χορηγός.

European Climate Foundation

europeanclimate.org

Το European Climate Foundation (ECF) είναι ένα κοινωφελές ίδρυμα με έδρα την Ολλανδία, που υποστηρίζει προγράμματα για την άμβλυνση της κλιματικής αλλαγής. Σε αυτό το πλαίσιο, υποστηρίζει προγράμματα και δράσεις μας για την ανάπτυξη μιας κοινωνίας χαμηλών εκπομπών άνθρακα και την άμβλυνση της κλιματικής αλλαγής από το 2012.

Το οικονομικό έτος 2017 υποστήριξε τα προγράμματα «Ένα μέλλον για την Ελλάδα χωρίς Λιγνίτη» και «Σταδιακή κατάργηση του λιγνίτη».

The Prince Albert II of Monaco Foundation

fpa2.com

Το Ίδρυμα του Πρίγκηπα Αλβέρτου ΙΙ του Μονακό ιδρύθηκε το 2006, με αποστολή την προστασία του περιβάλλοντος και την προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης σε παγκόσμια κλίμακα. Συγκεκριμένα στηρίζει δράσεις οι οποίες έχουν στόχο τη μείωση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και την προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, τη διαχείριση των υδάτινων πόρων και την καταπολέμηση της ερημοποίησης.

Βρίσκεται στο πλευρό μας από το 2013 και αποτελεί  το συγχρηματοδότη του προγράμματος «Κυκλάδες LIFE» με στόχο του την ολοκληρωμένη προστασία για τη Μεσογειακή φώκια στις Βόρειες Κυκλάδες.

Rewilding Europe Foundation

rewildingeurope.com

Το Rewilding Europe είναι μια πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία, η οποία ξεκίνησε το 2011 από τέσσερις αρχικούς εταίρους: το WWF Ολλανδίας, Wild Wonders of Europe, ARK Nature και Conservation Capital. Η αποστολή του Ιδρύματος, το οποίο εργάζεται με μια ομάδα που προέρχεται από 13 Ευρωπαϊκές χώρες, είναι να μετατραπεί η Ευρώπη σε έναν τόπο με πολύ περισσότερο χώρο για την άγρια ζωή και τη φύση.

Η συνεργασία μας ξεκίνησε στις αρχές του 2016, στα πλαίσια του προγράμματος «LIFE Αρπακτικά», με στόχο του τη διατήρηση του μαύρου γύπα και των αρπακτικών ππουλιών στα διασυνοριακά βουνά της Ροδόπης.

Conservation International

www.conservation.org

Το Conservation International είναι μια μη κερδοσκοπική περιβαλλοντική οργάνωση που εδρεύει στην Αμερική. Στόχος του είναι να προστατεύσει τη φύση ως πηγή τροφής, γλυκού νερού, μέσων διαβίωσης και σταθερού κλίματος. Από το 2015 έως και σήμερα, συνεργαζόμαστε μέσω του χρηματοδοτικού μηχανισμού CEPF (Critical Ecosystem Partnership Fund) με στόχο τη δημιουργία ενός καταπιστεύματος για την προστασία του διασυνοριακού Πάρκου Πρεσπών.


Υπεύθυνη συνεργασιών με Ιδρύματα: Σοφία Κουκουλάκη,
210 3314893 (εσ. 109), Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Μοιράσου το με φίλους